Acasă Nova TV

Covid-19 Sibiu | Al treilea deces în județ | 27 persoane sunt infectate

1047
Linie de depistare a persoanelor infectate cu Covid-19 și la Sibiu 20 aprilie

A fost confirmat al treilea deces în județul Sibiu cauzat de COVID-19.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 77 ani. Aceasta a fost internată la Spitalul Județean Sibiu în data de 26 martie și a decedat după două zile, atunci când s-au recoltat probe necroptice. Rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a venit în data de 1 aprilie. Femeia suferea de hipertensiune arterială, CIC (complexe imune circulate și boală renală cronică.

,,Vineri, 3 aprilie, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu monitorizează un număr de 2626 persoane izolate și 399 persoane în carantină în cele 5 centre de carantină de pe raza județului. În urma testării pentru COVID-19, 27 de persoane au fost testate pozitiv și 253 de persoane testate negativ. Astăzi au ieșit din carantină un număr de 16 persoane.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr un număr de peste 145 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro),  puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătiți pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns prompt unui număr de 38 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

La data de 02.04.2020, 262 de polițiști sibieni,115 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, 11 efective MApN și 71 de polițiști locali au desfășurat 161 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 2 aprilie, au fost aplicate 293 de sancțiuni în valoare de peste 300.000 lei, din care 210 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 7 pentru nerespectarea măsurilor privind măsura izolării.

În perioada de referință, au fost conduse 26 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.128 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării.

36 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!” se arată în informarea de presă a Prefecturii Sibiu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here