Acasă Revista Presei

COVID-19 | 47 pacienți vindecați la Timișoara cu altă schemă de tratament faţă de restul ţării

1831
Timişoara are cea mai mare rată de vindecări din România 21 aprilie 2020

Spitalul Victor Babeş din Timişoara are cea mai mare rată de vindecări din România. 47 pacienți internați cu noul coronavirus au părăsit spitalul vindecați.

Comparativ cu restul țării, la Bucureşti s-au vindecat 11 pacienţi, la Craiova 3, la Constanţa 2 şi 1 la Iaşi, scrie Digi24 citând surse oficiale.

Medicul Virgil Musta spune că la Timişoara s-a stabilit de la nivel central pentru o altă schemă de tratament pentru a se studia mai multe variante la nivelul întregii ţări. El spune ca pacienţii primesc două antivirale care de obicei aduc rezultate pozitive în câteva zile.

„… conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună.

Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care, la 3-4 zile după administrare, dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, citat de Digi24.

Conform ultimului raport al GCS, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here