Acasă Nova TV

Covid-19 Sibiu | Liniile telefonice luate cu asalt | Amenzi de 200.000 lei

9036
Liniile telefonice

Liniile telefonice de urgență au fost luate cu asalt în ultimele 24 ore.

Conform buletinului de presă remis de Prefectura Sibiu, s-au înregistrat peste 120 apeluri la cele 2 numere destinate informării și sprijinirii cetățenilor în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus. Totodată, în cursul zilei de ieri au fost aplicate pe linia nerespectării măsurii izolării, 250 sancțiuni în valoare de 200.000 lei.

,,Astăzi, 28.03.2020, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cu sediul la Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu, monitorizează un număr de 3825 persoane izolate și 167 persoane în carantină.

În ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr impresionant (peste 120) de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon, respectiv 0269-211254 și 0269-216103, destinate informării și sprijinirii cetățenilor în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus. Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Totodată, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu, rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns prompt unui număr de peste 30 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 225 de polițiști sibieni,  67 de polițiști locali, 36 de militari și aproximativ 110 jandarmi au desfășurat 480 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 446 de persoane și 7 societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri au fost aplicate 250 sancțiuni în valoare de 200.000 lei.

În perioada de referință, au fost conduse 30 persoane în centrele de carantină și 22 în spațiile/locațiile de izolare. Au fost verificate 987 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificate 6 persoane care nu au respectat măsura izolării. Alte 45 de persoane au fost verificate la solicitarea DSP Sibiu.

La data de 27 martie a.c., polițiștii sibieni au continuat acțiunile pe raza județului Sibiu, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în vederea punerii în aplicare și verificării respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020. În urma acțiunilor au fost depistate 64 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Atragem atenția asupra faptului că Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020 este în vigoare din 25.03.2020 de la ora 12, fiind interzisă circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

 1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
 3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilitățiori deces al unui membru de familie;
 5. e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportivede echipă), cât și pentrunevoile animalelor de companie/domestice;
 6. f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
 7. g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 8. h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 9. i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

 1. a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
 2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 3. c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
 4. d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective),cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Vă rugăm respectați toate prevederile impuse și rămâneți în case cât de mult posibil, pentru a vă proteja!” se arată în informarea de presă remisă de Prefectura Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here