Acasă Nova TV

Covid-19 Ordonanța Militară 2 de restrângere a circulației | VEZI noile măsuri

2748
Covid-19 Ordonanță Militară de restrângere a circulației

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 (coronavirus). Măsurile apar în Ordonanța Militară 2 și intră în vigoare Duminică 22 Martie, de la ora 22.

Raed Arafat: Chiar dacă prin ordonanța militară 2 recomandăm unele măsuri, considerați-le ca și când ar fi obligatorii

1. Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

2. Se suspendă activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici. Este vorba de mall-uri.

3. Circulația în afara locuinței se efectuează cu respectarea măsurilor de prevenire a epidemiei și evitarea formării grupurilor de persoane. Se înțeleg prin grup, mai mult de trei persoane.

4. Între 6 – 22 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru:

  • deplasarea în interese profesional,
  • pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna,
  • îngrijire copil ori deces,
  • deplasări scurte în apropierea locuinței

5. Între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru motivele de la art 4. Pentru verificare motiv deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau declarație proprie răspundere, care cuprinde nume, data nașterii, adresa, motiv deplasare.

Fac excepție sistemul de ordine publică și securitate națională, guvern, administrație prezidențială

6. Se interzice intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizi cu excepția tranzitului, pe culoare organizate. Fac excepție motivele imperative, motivele umanitare.

Persoanele izolate care părăsesc locația în care au fost plasate, fără aprobarea autorităților, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine și plasate direct în carantină sub pază.

Persoanele carantinate care părăsesc locația fără aprobare, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Măsurile nu exonerează persoanele de răspundere contravențională sau penalăSe aplică imediat cu data publicării ordonanței în MO. Cred că de mâine

COMPLETARE LA MĂSURI DEJA LUATE

Se pot oficia slujbe în lăcașuri de cult fără accesul publicului, care pot fi transmise online sau în presă. Se pot efectua actele liturgice cu caracter privat, nunți, botezuri, la care pot participa maxim 8 persoane.

Articolul precedentCovid-19 | Ce informații se mai comunică la nivel de județ
Articolul următorCOVID-19 România | Primul deces al unei persoane infectate cu Coronavirus

1 COMENTARIU

  1. Am constatat cu stupoare ca Politia Rutiera se afla la iesire din Medias, pe sos. Sibiului, oprind masini,probabil pentru radar, nefiind echipati cu manusi si masti. Ganditi cate persoane pot pune in pericol, oprind diversi soferi.
    Fac apel catre conducerea Politiei Medias, pentru a echipa personalul rutier impotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.