Acasă Revista Presei

Coronavirus | Cetăţean român infectat COVID-19 în avionul de Madrid | 217 cazuri în România

1009
Cetăţean român infectat COVID-19 în avionul de Madrid

Astăzi pe Aeroportul Otopeni a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român infectat COVID-19.

Bărbatul s-a îmbarcat la Madrid şi a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus. Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. 

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș. 

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania. Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

În total, ASTĂZI au fost confirmate 49 de cazuri noi de COVID-19 în România.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în Bucureşti, Hunedoara, Timiş. Constanţa şi Iaşi.

Opt judeţe nu au nicio persoană infectată cu noul Coronavirus. Este vorba despre Sibiu, Dâmboviţa, Alba, Călăraşi, Argeş, Harghita, Tulcea şi Giurgiu.

Articolul precedentAcțiuni ale Poliției Rutiere la Mediaș
Articolul următorRomgaz preocupată de efectele Coronavirus în activitatea companiei şi riscul îmbolnăvirii angajaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.