Acasă Nova TV

3 treceri la nivel cu calea ferată din județ vor fi amenajate anul acesta | Cum vor arăta

1444
treceri

3 treceri la nivel cu calea ferată din județ vor fi amenajate anul acesta.

Miercuri s-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în calitate de beneficiar si operatorul economic VESTA INVESTMENT SRL au prezentat proiectul ,,Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată”.

Acest proiect, finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

În județul Sibiu cele trei treceri la nivel cu calea ferată care vor fi amenajate anul acesta sunt cele de la Copșa Mică, Agârbiciu și Ruși-Șeica Mare.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune:

  • montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară;
  • montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație;
  • semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier);
  • marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator)

Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here