Acasă Revista Presei

Județele înlocuite cu regiuni în organigrama unor ministere | Regionalizarea a început

706
Județele, înlocuite cu regiuni în organigrama unor ministere

Judeţele vor fi înlocuite cu regiuni în organigramele unor ministere. Este vorba despre Ministerul de Interne, Ministerul Muncii și Ministerul Fondurilor Europene.

Cele trei ministere plănuiesc modificări radicale ale organizării în teritoriu prin eliminarea structurilor județene și înlocuirea cu structuri regionale. Sunt primii pași în direcția unei reforme administrative masive. Despre reformă au dat indicii în ultimele luni atât premierul Orban, cât și președintele Iohannis, scrie G4media.

Începutul de an a adus un anunț oficial de la ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a declanșat consultarea tuturor structurilor din minister pentru o reformă internă. Vela a anunțat că planul de reformă va fi gata la finalul acestei săptămâni. El a indicat că e adeptul regionalizării.

La Ministerul Muncii există discuții despre reorganizarea internă bazată pe regiuni în locul structurilor județene. Sunt vizate Inspecția Muncii, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), toate organizate în acest moment pe județe, și care ar putea fi organizate pe regiuni.

Al treilea domeniu în care guvernul Orban ar putea descentraliza și organiza administrația pe baze regionale este gestionarea fondurilor europene din Programul Operațional Regional (POR), adică acea linie de finanțare adresată comunităților locale și din care, de obicei, atrag fonduri europene primăriile.

Citeşte mai mult pe g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here