Acasă Sibiu

Cine este bărbatul care a furat identitatea altei persoane | Povestea furtului de 1 milion de Euro

1878
a adormit la volan

Bărbatul care a furat identitatea altei persoane cu scopul de a-i fura banii din conturi este patronul unui restaurant din Cisnădie.

Persoana păgubită este un consilier local din Sadu.  Potrivit MEDIAFAX, acesta a strâns banii din vânzarea unor terenuri în Mărginimea Sibiului. Într-un comunicat de presă remis astăzi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, este explicat modul în care bărbatul din Cisnădie și-a pregătit fapta. Acesta și-a studiat victima, a cumpărat haine asemănătoare, i-a studiat inclusiv semnătura și a încercat să o imite cât mai bine.

„În fapt s-a reţinut că în cursul lunii noiembrie 2019, inculpatul (un bărbat în vârstă de  58 ani,  născut şi domiciliat în judeţul Sibiu) s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare situate pe raza municipiului Sibiu şi, folosind un act de identitate emis pe numele persoanei vătămate, s-a prezentat sub identitatea acesteia, inducând în eroare angajata băncii, căreia i-a solicitat eliberarea de carduri bancare pentru toate conturile deţinute de persoana vătămată, precum şi acces la serviciul de plăţi electronice Internet Banking pentru a putea face tranzacţii online între aceste conturile.

Cu această ocazie inculpatul a semnat în fals o serie de înscrisuri (cereri de emitere card, precum şi formulare de identificare/modificare date identificare) imitând semnătura adevăratului titular al conturilor,  a persoanei vătămate.

De menţionat că inculpatul şi-a pregătit minuţios săvârşirea infracţiunilor ( a studiat victima şi a încercat să o imite cât mai bine, şi-a achiziţionat obiecte vestimentare asemănătoare celor folosite de victimă, s-a informat cu privire la conturile bancare deţinute de aceasta şi valoarea disponibilităţilor, a studiat semnătura victimei şi a încercat să o imite, şi-a procurat o copie a cărţii de identitate a victimei pe care a folosit-o ulterior la falsificarea actului de identitate al acesteia).

După ce a intrat în posesia cardurilor bancare pe care le solicitase anterior, inculpatul a utilizat cardul bancar aferent contului în lei al persoanei vătămate la mai multe ATM-uri de pe raza mun. Sibiu, fiind retrase în trei împrejurări diferite mai multe sume de bani, în valoare totală de 18.000 lei.

Totodată, în data de 22.11.2019, folosind aplicaţia de internet banking, inculpatul a efectuat două transferuri online din conturile persoanei vătămate într-un alt cont din Elveţia, un transfer în valoare de suma de 2.150.000 lei şi unul în valoare de 410.000 euro.

Prejudiciul final creat persoanei vătămate este de 18.000 lei, sumele de 430.000 euro şi 2.150.000 lei rămânând în conturile persoanei vătămate în urma intervenţiei prompte a reprezentanţilor unităţii bancare,  care au blocat tranzacţiile on-line efectuate de inculpat.

Astfel, valoarea foarte mare a tranzacţiilor frauduloase ce au fost efectuate de către inculpat (430.000 euro şi 2.150.000 lei)  a creat suspiciuni reprezentanţilor băncii, raportat şi la profilul clientului, astfel că aceştia în urma contactării persoanei vătămate şi stabilirii că este vorba de o fraudă, au decis blocarea tranzacţiilor efectuate de inculpat prin serviciul de Internet Banking, precum şi a operaţiunilor cu cardurile bancare avându-l ca titular pe Popica Ion” se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Bărbatul din Cisnădie a fost reținut pentru 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here