Acasă Nova TV

Sute de articole pirotehnice confiscate de la domiciliul unui medieșean

1253
Petardele ar trebui interzise definitiv în România

Sute de articole pirotehnice confiscate de la domiciliul unui medieșean.

La data de 10 decembrie, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au desfășurat acțiuni în municipiul Mediaș pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea de articole pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.

În cadrul activităților, polițiștii au depistat un bărbat care deținea la domiciliul său mai multe articole pirotehnice, fără drept. La domiciliul bărbatului în vârstă de 44 de ani, domiciliat în Mediaș, au fost identificate 342 bucăți articole pirotehnice din categoria T2, 20 bucăți articole pirotehnice din categoria F3, o baterie cu 64 focuri din categoria F3 și 36 bucăți articole pirotehnice.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării pe bază de dovadă, iar cercetările sunt continuate de către specialiștii Serviciului A.E.S.P. cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a din Legea nr.126/1995 republicată privind regimul materiilor explozive. Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here