Acasă Nova TV

Joi a avut loc concertul tradițional de colinde de la Axente Sever | VIDEO

389
Concertul tradițional

Concertul tradițional de colinde, care este organizat anual în comuna Axente Sever în luna decembrie a avut loc joi începând cu ora 17, la Căminul Cultural din localitate.

Evenimentul ajuns la a 12-a ediție a reunit și în acest an nume cunoscute ale folclorului românesc, care au vestit Nașterea Domnului celor câteva sute de localnici și invitați prezenți la concertul de colinde. Spectacolul a fost deschis de Corul „Ioan Axente Sever”, prin câteva colinde tradționale. Au urmat apoi membrii Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, care au pregătit un moment artistic special. Pe scena căminului cultural din Axente Sever au evoluat și tinere talente locale: Oana Țîmpău, Mihai Grecu și Viorel Stoica.

Îndrăgita interpretă Oana Tomoioagă a interpretat la Axente Sever cântece specifice zonei Maramureșului. Un moment foarte așteptat de către public a fost apariția lui Marius Ciprian Pop, care a revenit la Axente Sever, la concertul de colinde.Spectacolul a fost încheiat de Eugen Mihăilă și de Formația Adi Străulea.

Printre invitații prezenți la concertul de colinde s-au numărat Primarul satului Țaul, Raionul Dondușeni din Republica Moldova, Andronii Mitrică, Primarul comunei Bazna, Lucian Scumpu, Primarul comunei Dârlos, Ioan Lupu, precum și oficialități locale.

La finalul concertului de colinde, Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare și le-a transmis tradiționalele urări cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Întreaga asistență a fost apoi invitată să colinde lângă bradul de Crăciun, împodobit în fața primăriei, și să închine un pahar cu vin fiert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here