Acasă Revista Presei

Marius Baciu a fost reţinut de trupele speciale după meciul cu Snagov

2961

Marius Baciu, antrenorul de la Turris, a fost reţinut de trupele speciale după meciul cu Snagov, scrie Telekomsport.

La finalul partidei din Colentina, trupele speciale, echipate cu veste antiglonţ şi mandat, l-au reţinut pe antrenorul de la Turris Turnu Măgurele. Momentan nu se cunoscu informaţii.

Sportul Snagov, echipă din zona retrogradării, a condus cu 2-0 la pauză, însă formaţia nou-promovată din Liga a 3-a a egalat în minutul 67. Victoria a venit după ce Ciobanu a egalat în minutul 81, iar Voicu a marcat golul decisiv în minutul 86.

Din informaţiile GSP, Marius Baciu era urmărit de mult timp de Poliţie şi de FRF pentru jocurile frecvente, pe sume mari, la pariuri. O altă variantă este că ar putea fi implicat într-o reţea de trucare a meciurilor.

Articol complet pe Telekomsport.

Foto: gsp.ro

ACTUALIZARE DIGISPORT

Avocatul lui Marius Baciu a declarat că fostul căpitan al Stelei, acum antrenor la Turris Turnu Măgurele, este audiat pentru o problemă personală și că nu există nicio legătură cu trucarea de meciuri la pariuri.

De altfel, și procurorul de caz a confirmat faptul că nu este vorba despre pariuri în cazul lui Marius Baciu.

ACTUALIZARE PROSPORT

Se pare că faptele lui au legătură cu perioada în care o antrena pe Daco-Getica. Potrivit surselor, antrenorul a luat bani de la diverși oameni din fotbal pentru anumite înțelegeri, iar ProSport ar fi aflat că acesta cerea bani de la fotbaliștii săi pentru a-i băga în echipă.

Baciu, fost căpitan al Stelei, era urmărit de două luni de poliție, fiind bănuit că face parte dintr-un sistem care se ocupă cu trucarea de meciuri. Fostul fundaș a avut telefonul ascultat, după ce FRF a fost sesizată în mod repetat cu privirile la nereguli. Acum, însă, motivul ridicării sale de către trupele SIAS este cu totul altul.

Baciu e acuzat și de alte fapte de corupție, printre care evaziune fiscală. Surse judiciare susțin că acum dosarul este instrumentat de Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Pe numele fostului fotbalist al Stelei a fost emis un mandat de aducere în fața unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

ACTUALIZARE ORA 22.00

După mai bine de trei ore Marius Baciu a fost eliberat și a oferit prima reacție.  

Împotriva lui Baciu a fost depusă o plângere din partea unui părinte al unui jucător de fotbal, pentru că ar fi luat bani să favorizeze un junior când o antrena pe Daco-Getica București. Baciu a fost reținut, după care eliberat în calitate de suspect. 

Am fost într-o situație jenantă și chiar nu credeam că pot să fiu eu învinuit pentru asemenea lucruri. Am rămas cu gura căscată. Sunt un om care sunt contra mafiei pariurilor, pentru că mi-a fost frică să nu se ajungă la asemenea probleme. N-am intrat eu în vreo casă de pariuri. Toată situația a fost o reclamație a unui părinte cu nemulțumiri. Eu am investit într-o școală de fotbal și nu mi-am favorizat nici propriul copil. Am investit foarte mulți bani și să ajung eu să fiu învinuit că aș fi luat bani e strigător la cer.  

Marius BACIU

M-am speriat foarte tare pentru că nu știam despre ce e vorba. Am fost comunicativ și le-am explicat cu sufletul ceea ce s-a întâmplat. În situațiile astea trebuie să fii just. Eu cred că sunt și am fost un om corect și curat din orice punct de vedere. Aș vrea să vedeți persoana care m-a reclamat și să trageți concluziile”, a spus Marius Baciu, citat de gsp.ro.

Nimic din ceea ce s-a menționat în presă nu este adevărat. Nu este nicio legătură cu vreo mafie a pariurilor. Nu există nicio acuzație în acest sens. Este destul de facil pentru noi să demontăm acuzația. Nu există vreo probă că domnul Baciu ar fi săvârșit vreo faptă penală. Nu are niciun fel de măsură preventivă. A fost o declarație în care a prezentat care este poziția sa și cu siguranță se vor continua cercetările, pentru a demonstra că dumnealui este nevinovat”, a spus și avocatul lui Marius Baciu, Vlad Hosu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here