Acasă Nova TV

Donează sânge, salvează o viață | Marți 19 noiembrie la Policlinica Mediaș

468
sânge

Donează sânge, salvează o viață.

Sub acest generic, Protopopiatul Ortodox Român Mediaş în colaborare cu Primăria Mediaș, Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu și Spitalul Municipal, organizează cea de-a cincea ediție a unei campanii de donare de sânge.

Medieșenii și nu numai ei, sunt așteptați să doneze sânge, marți, 19 noiembrie, între orele 9:00 – 14:00, în cadrul Policlinicii Mediaș, etaj 2, camera 223. 

Conform statisticilor naționale, o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde, sub 2% din români donează sânge şi numai 60% din nevoia de sânge este acoperită în ţara noastră. Sângele donat de o persoană poate salva trei vieţi. La fiecare donare, organismul pierde 450 mililitri de sânge, care se reface într-un timp scurt. Cercetările arată că donarea constantă de sânge scade riscul de infarct și AVC, dar şi riscul de a dezvolta cancer.

Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate sau în perioada de lăuzie, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării și să nu urmeze tratament pentru diferite afecțiuni, precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here