Acasă Mediateca

MEDIAȘ 120 | Beneficiile mărului și porumbarului

94
Beneficiile

Beneficiile mărului și porumbarului a fost subiectul emisiunii Mediaș 120.

Invitatul emisiunii Mediaș 120 a fost Profesorul Monica Bocodi. Subiectul abordat a fost beneficiile consumului de mere și porumbele.

Proprietăţile benefice ale merelor au fost studiate îndelung de către specialiştii, care au ajuns la concluzia că acest fruct comun, poate fi extrem de benefic pentru organism, fiind utilizat astăzi ca remediu natural, sau chiar ca şi un aliat al slăbirii.

Porumbarul  este un arbust spinos din familia rozaceelor, care creşte pe dealuri şi câmpii, la marginea drumurilor şi pãdurilor, formând tufãrişuri dese prin care nici sãlbãticiunile nu îndrãznesc sã treacã de teama spinilor. În scop terapeutic se folosesc florile, mugurii frunzelor care apar abia după ce florile au fost risipite de vânt şi fructele mature. Florile conţin flavonoizi, acizi organici, cvercitinã, sãruri de magneziu şi potasiu, substanţe glicozidice. Fructele conţin glucide, acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, sãruri de calciu şi magneziu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here