Acasă Revista Presei

Un nou tip de parapet de protecţie pe şoselele din România | VIDEO

458
Un nou tip de parapet de protecţie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere montează un nou tip de parapet de protecţie. El este realizat din rulouri care se rotesc şi care atenuează, astfel, impactul maşinilor.

Este o premieră pentru Europa şi un experiment prin care CNAIR încearcă să salveze vieţi. Noul sistem de parapet de protecţie este format din rulouri care se rotesc în momentul unui impact. Primii metri de parapet rotativ au fost deja instalaţi pe Drumul Naţional 7, pe o lungime de 200 de metri.

Parapetele pe rulouri este un sistem de protecţie inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale. Acesta are capacitatea de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare. Astfel se evită părăsirea suprafeţei carosabile, anunţă CNAIR.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecţie să obţină rezultate pozitive deosebite în crash–teste de siguranţă rutieră, performanţele superioare fiind datorate elementelor avansate de design şi siguranţă.

„ … Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al C.N.A.I.R. S.A., rezultatele obţinute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului”, informează CNAIR.

A început montarea parapetelor rutiere de tip rulouri pe DN7, localitatea Chitila!

A început montarea parapetelor rutiere de tip rulouri pe DN7, localitatea Chitila!Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila, între pozițiile kilometrice 14+700 – 14+920 – parapete marginal dreapta; 14+750 – 14+920 – parapete marginal stânga; km 18+700 – 18+820 – parapete marginal stânga. Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile. Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță. Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri. Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al C.N.A.I.R. S.A., rezultatele obținute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR SA face apel la participanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație pe sectoarele mai sus menționate, conform semnalizării din zona lucrărilor.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Luni, 28 octombrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here