Acasă STIL DE VIATA

Clasamentul telefoanelor care emit cele mai multe radiații

1622
Clasamentul telefoanelor care emit cele mai multe radiații

Un clasament privind telefoanele care emit cele mai multe radiații atunci când sunt ţinute la ureche a fost dat publicității de portalul Statista.

Datele Statista au fost preluate de la oficiul federal german pentru protecţie împotriva radiaţiilor, scrie adevarul.ro.

După cum se poate observa smartphone-ul care creează cel mai înalt nivel de radiaţie este Mi A1 de la  Xiaomi, în timp ce locul II este ocupat de asemenea de un telefon Xiaomi, respectiv Mi Max 3. Companiile chineze domină topul, cu 8 din cele 16 telefoane cu cele mai mari valori, potrivit Statista.

Cu toate acestea, şi telefoanele premium ale Apple cum ar fi iPhone 7 şi iPhone 8 sunt pe listă. Nici Google nu lipseşte, cu cel mai recent Pixel.

Infographic: The Phones Emitting the Most Radiation | Statista

În clasamentul smartphone-urilor care emit cele mai mici niveluri de radiaţii sunt Samsung Galaxy Note 8 şi ZTE Axon Elite.

De fapt, alături de Nokia, telefoanele Samsung domină clasamentul smartphone-urilor care emit radiaţii mai mici: opt din 16 telefoane din clasament sunt ale companiei sud-coreene.

Statista atrage atenţia că telefoanele care apar în acest top, au un nivel al radiaţiilor cu mult sub nivelul ratei de absorbţie specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram.

Infographic: The Phones Emitting the Least Radiation | Statista

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here