Acasă Transilvania Online

Cartele PrePay doar cu buletinul | Guvernul pregătește Ordonanța

231
Cartele PrePay doar cu buletinul

Operatorii de telefonie mobilă vor furniza servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM

Conform OUG prevăzută în raportul privind sistemul 112, cartele PrePay vor putea fi achiziționate doar cu actul de identitate. Datele vor putea fi divulgate autorităţilor doar când se sună la 112.

A fost realizat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului (…) privind comunicaţiile electronice precum şi nota de fundamentare. În cadrul ordonanţei, veţi regăsi şi aspectul cu cartelele PrePay. Asta a ridicat mai multe întrebări.

A fost făcută o analiză pe primele 6 luni ale acestui an de către colegii de la STS şi, din cele 47,70% apeluri non-urgente efectuate în cursul celor 6 luni anul 2019, 52,86% au fost abuzive, iar 81% din cele abuzive au fost realizate de pe cartele PrePay, unde nu s-a putut identifica apelantul sau proprietarul”, a declarat Raed Arafat la Palatul Victoria, citat de Ziua De Cluj.

Referirea la cartelele PrePay este doar în contextul apelării numărului 112.

Deci numai când se apelează numărul 112, atunci furnizorul de telefonie mobilă divulgă numele şi datele proprietarului cartelei Prepay. Aşa este prevăzut în ordonanţa de urgenţă, care este propusă ca draft în acest raport,” a spus Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here