Acasă Revista Presei

Poliția Rutieră poate folosi radarul din mașină neinscripționată şi ascunsă | Decizie CCR

706
radarul poliției

Poliția Rutieră poate folosi radarul din mașină neinscripționată şi ascunsă.

Curtea Constituțională a respins miercuri, pentru a doua oară, modificarea Codului rutier prin care Poliția Rutieră nu avea voie să utilizeze radarul pentru măsurarea vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Modificările au fost inițiate de deputatul PNL, Florin Roman, și doar parlamentarii USR au votat împotrivă. Sesizarea la Curtea Constituțională a fost făcută de președintele Klaus Iohannis.

Curtea a respins următoarele prevederi ca fiind neconstituționale:

  • (3) Constatarea contravenţiilor cu privire la faptele care încalcă dispoziţiile privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
  • (4) Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive, conform alin. (l) şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Citește mai mult pe G4Media

Articolul precedentMEDIAȘ 120 | Cum pregătim psihologic copilul înainte de grădiniță
Articolul următorProiect European câștigat de Colegiul SNG Mediaș | Elevii vor face practică la Sevilla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.