Acasă Transilvania Online

Arde acoperișul mănăstirii Râmeț | Pompierii intervin cu efective mărite

1348

ISU Alba a anunțat că pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul mănăstirii Râmeţ, din judeţul Alba.

Conform informațiilor de la fața locului, arde acoperișul mănăstirii Râmeț pe o suprafaţă de aproximativ 400 – 600 mp.

Incendiul se manifestă la acoperișul chiliilor de la intrarea principală. Flacăra nu este vizibilă din exterior ci doar fumul dens.

Arde acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 400-600 mp. Intervine Detaşamentul Aiud în cooperare cu Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia. Forţe alocate: patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări de 42 m şi o motopompă de mare capacitate. Intervin de asemenea două autospeciale SMURD tip B2”, a precizat Adrian Botezan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

El a mai spus că acţiunea de stingere este în derulare, iar forţele de intervenţie vor fi suplimentate gradual.

ACTUALIZARE 6 IULIE: Incendiul de la Mănăstirea Râmeț a fost lichidat, au anunțat azi noapte reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

După mai bine de 13 ore de luptă cu flăcările, toate focarele de incendiu au fost lichidate.

Aproximativ 120 de pompieri, ofițeri, subofițeri, salvamontiști, voluntari și personal medical au participat la intervenția de la Râmeț.

Un bilanț parțial, dat publicității vineri seară arată că suprafața acoperișului care a fost afectată de flăcări este de 1000 de metri pătrați, din suprafața totală de 1400 de metri. Pe aproximativ o jumătate din suprafață s-a prăbușit acoperișul dar fără a fi afectate spațiile din interior decât într-o proporție de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum și obiecte de cult (icoane, veșminte, cărți, etc).

Potrivit pompierilor, este vorba despre o clădire formată din demisol, parter, etaj, mansardă și pod, care aveau destinația chilii, ateliere, bucătarie și sală de mese.

Cauza va fi stabilită ulterior, au mai precizat pompierii din Alba.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here