Acasă Revista Presei

CERTIFICAT de integritate comportamentală PENTRU CEI CARE LUCREAZĂ CU COPII

322
certificat de integritate comportamentală

Profesorii, cadrele medicale şi ceilalţi români care lucrează prin natura meseriei cu copii sau femei sunt obligaţi, începând de astăzi, să prezinte la locul de muncă un certificat de integritate comportamentală care confirmă că nu sunt agresori sexuali.

Pe 20 iulie a intrat în vigoare Legea privind „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale“. Acesta stipulează că toţi cei care lucrează cu persoane vulnerabile trebuie să prezinte angajatorului certificat de integritate comportamentală care demonstrează că nu au săvârşit infracţiuni cu caracter sexual, scrie adevarul.ro.

Legea include în rândul persoanelor vulnerabile categorii precum copii, femei, persoane cu dizabilităţi, vârstnici sau victime ale violenţei domestice. Din această cauză toți cei care vin în contact cu aceste persoane vor fi obligaţi să facă un drum la poliţie pentru a solicita acest certificat de integritate.

Certificatul va fi eliberat de angajaţii poliţiei și este valabil doar 6 luni, astfel că va fi nevoie de două drumuri pe an pentru obținerea lui.

Citeste mai mult pe Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here