Acasă Transilvania Online

Stimulent financiar pentru firmele care angajează elevi sau studenți în vacanță

318
stimulent financiar pentru firme in vacanta elevilor

Angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanței.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a precizat că stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Firmele care angjează, pe perioada vacanței elevi și studenți pot beneficia de un stimulant financiar de 250 Lei.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu precizează că pentru a primi banii firmele trebuie să încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza următoarelor documente:

  • contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă Sibiu în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here