Acasă Revista Presei

Un succes istoric și un rateu răsunător de ziua Europei | Analiză

565
Un succes istoric și un rateu răsunător de ziua Europei

De ziua Europei, președintele Klaus Iohannis a reușit să proiecteze cu ocazia summit-ului UE de la Sibiu imaginea luminoasă a unei Românii capabile să respire puțină normalitate, oferind un mic motiv de mândrie națională.

Joi, de ziua Europei „micul oraș transilvan a arătat fața frumoasă a unei țări de unde au venit în ultimii doi ani numai vești proaste,” scrie Dan Tăpălagă într-o analiză pe G4Media.
”Au avut loc scene spontane bine gândite și executate, băi de mulțime, cu sibieni aplaudând ordonat și lume fericită să dea nas în nas cu Merkel, Macron, Juncker sau Tusk.” (GALERIE FOTO)

De cealaltă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a încercat în mod simbolic, tot de Ziua Europei, să-și proclame din nou independența și neatârnarea printr-un miting cu motive naționale organizat la Iași (…)

”Butaforia de campanie a arătat ca de obicei trist, prăfuit, cu oameni păcăliți de popi să vină la miting sau aduși cu autobuze de partid.

Am văzut cu toții o masă de manevră demnă de toată mila, mai ales că oamenii s-au trezit huiduiți copios ce numeroși ieșeni.”

Foto: Gândul / Citește articolul complet pe G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.