Acasă Nova TV

Duminică mergem la vot| VEZI tot ce trebuie să știi

512

Medieşenii sunt aşteptaţi duminică la urne.

Aceștia trebuie să îi aleagă pe reprezentanții României în Parlamentul European, respectiv să participe la referendumul național pe teme de justiție, convocat de Președintele României.

Pregătirile pentru alegerile de la sfârșitul acestei săptămâni se apropie de final. Medieşenii sunt aşteptaţi să voteze în 42 secţii, dintre care 41 vor fi deschise în municipiul de pe Târnava Mare şi una în satul aparţinător Ighişul Nou. Faţă de alegerile trecute, a survenit o singură modificare în ceea ce priveşte locaţia secţiilor de votare. Astfel, Secţia Numărul 136 care a funcţionat până acum la Casa Memorială Hermann Oberth, a fost mutată la Casa de oaspeţi a Primăriei Mediaş, de pe strada Cuza Vodă, numărul 2.

Duminică, medieşenii vor primi la intrarea la urne un număr de trei buletine de vot diferite, pe care le vor introduce în trei urne diferite. Pe două dintre aceste buletine de vot vor fi printate cele două întrebări cuprinse în referendumul pentru justiție organizat la inițiativa președintelui României.

Prima întrebare este: Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”. Cea de-a doua întrebare este: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” Pe un al treilea buletin de vot ne vom putea exprima opțiunea la alegerile europarlamentare.

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei Mediaş are program atât sâmbătă cât şi duminică în ziua alegerilor alegerilor. Măsura a fost luată pentru a oferi medieşenilor şi locuitorilor din zona de nord a judeţului posibilitatea de a intra în legalitate şi de a-şi exercita dreptul la vot.

VEZI aici unde vei vota!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.