Acasă Nova TV

Compania Romgaz a sărbătorit 110 ani de activitate | VIDEO

1513
Compania Romgaz a sărbătorit 110 ani

Compania Romgaz a sărbătorit marţi 110 ani de la înfiinţarea sa.

Cu acest prilej a fost organizat un eveniment festiv la Sala Traube care s-a bucurat de participarea a numeroşi invitaţi. În anul 1909 a fost descoperit la Sărmăşel în judeţul Mureş, primul zăcământ de gaze naturale din Bazinul Transilvaniei. În timp ce se fora la peste 300 de metri adâncime pentru săruri de potasiu, au izbucnit libere gazele naturale, iar acest fenomen a marcat începutul unei industrii, acum seculare. Romgaz a devenit o companie europeană de top şi este cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale al României.

Printre invitaţii prezenţi la Mediaş a fost şi Secretarul de stat Florin Ciocănelea, care a transmis un mesaj cu prilejul aniversării a 110 ani de Romgaz.

În cadrul manifestării de la Sala Traube au fost premiate personalităţi ale industriei gazului metan, oameni a căror viaţă a fost strâns legată de activitatea gazieră. Printre aceştia s-au numărat Emil Blaga, Ştefan Man, Ioan Cheţan, Niculae Dragomir, Petre Niţă, Marcel Piteiu, Neculai Pavlovschi, Dan Paul Ştefănescu, Jakab Alexa, Constantin Totan, Radu Gheorghe, Pantelimon Avram, Maria Florea, Ilie Laţa dar şi Ioan Rusu.

În cadrul evenimentului prilejuit de aniversarea a 110 a avut loc şi o sesiune ştiinţifică la Muzeul Gazelor Naturale.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here