Acasă Revista Presei

Statul va obliga firmele să plătească o asigurare de răspundere profesională

220
Statul român vrea să impună firmelor să plătească o nouă asigurare

Statul român vrea să impună firmelor să plătească o nouă asigurare, prevede un proiect de lege elaborat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Această nouă asigurare ar trebui să acopere costurile în cazul în care firma intră în insolvenţă sau este dizolvată. Este vorba despre cheltuielile practicienilor în insolvenţă care sunt fie administrator judiciar, fie lichidator.

Societăţile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puţin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvenţă, dizolvare, lichidare şi radiere judiciară”, prevede un proiect de lege elaborat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), anunță adevarul.ro.

Asigurarea anuală se va depune la oficiul registrului comerţului, în vederea înregistrării în registru. Valoarea acestei asigurări nu a fost încă stabilită.

În cazul în care societăţile nu îşi îndeplinesc obligaţia de înregistrare, ONRC va putea pronunţa dizolvarea societăţii, din oficiu, pe cheltuiala acestora, prevede proiectul.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here