Acasă Nova TV

Contract semnat | Începe modernizarea Drumului Județean 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș

865
Începe modernizarea

Consiliul Județean Sibiu începe la vară modernizarea Drumului județean 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost semnat la sediul instituției, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare DJ 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș” cu asocierea SC Drumserv SA – SC Betacops SRL, prin lider al asocierii SC Drumserv SA. Valoarea contractului este de 44.897.182,42 lei fără TVA, iar termele de predare a lucrărilor sunt patru luni pentru proiectul tehnic și 30 de luni pentru execuția lucrărilor.

„Ne dorim lucrări de calitate și respectarea termenelor contractuale. Procedurile de achiziție ne-au întârziat destul de mult derularea acestui proiect, având în vedere că am semnat contractul de finanțare în noiembrie 2017. Oamenii sunt nerăbdători să vadă drumul acesta modernizat. Ne bazăm pe experiența anterioară cu operatorii economici care au contractat proiectarea și execuția lucrărilor și le oferim tot sprijinul Consiliului Județean Sibiu pentru a putea ajunge să circulăm cât mai curând pe acest drum, în condiții europene” precizează Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu.

Relațiile contractuale dintre Consiliul Județean Sibiu și SC Drumserv SA, respectiv SC Betacops SRL au fost bune în mai multe proiecte de investiții în infrastructura de drumuri: consolidarea făcută pe DJ Sibiu-Agnita, în zona Dealul Dăii, modernizarea DJ Dârlos Hoghilag și studiile de fezabilitate pentru modernizarea DJ Agnita-Sighișoara și DJ 141 Mediaș-Bârghiș.

Modernizarea drumului județean 141 Mediaș-Bârghiș se realizează cu fondurile europene obținute de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237,97 lei, inclusiv TVA, din care: valoarea cheltuielilor eligibile – 83.819.488,59 lei, iar valoarea cheltuielilor neeligibile – 792.749,38 lei. Pe lângă cheltuielile neeligibile, Consiliul Județean Sibiu trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.

Reabilitarea și modernizarea DJ141 va asigura conectivitatea la coridorul (rețeaua) TEN-T și rețeaua națională de drumuri prin intermediul: DN 14 (parte a rețelei de transport trans-europene extinse -TEN-T Comprehensive: conectare directă în municipiul Mediaș); Autostrada A1 (DJ 141 face legătura cu A1 prin DN 14 de la Mediaș la Sibiu, unde se înțeapă în A1 și prin DJ 106 Bârghiș-Sibiu, unde se înțeapă în A1); Autostrada A3 (DJ 141 va face legătura cu A3 prin DN 14, cu care se intersectează în municipiul Mediaș, iar DN 14 se va conecta direct în A3); Autostrada Montana (DJ 141 face legătura prin DN 14 A – Mediaș – Iernut).

Foto: Facebook|Consiliul Județean Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.