Acasă Revista Presei

Iohannis are prima şansă pentru a obţine un nou mandat | Sondaj IMAS

207
ALDE și-a desemnat candidatul la Alegerile Prezidențiale 2019

Preşedintele Klaus Iohannis are încontinuare prima şansă pentru a obţine un nou mandat la Palatul Cotroceni, potrivit ultimului sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Principalul adversar a lui Iohannis pentru un nou mandat, potrivit intenţiei de vot din cercetare, ar fi Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, în timp ce Liviu Dragnea se află mult spate, fiind depăşit de Victor Ponta şi Dacian Cioloş, scrie adevarul.ro.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Klaus Iohannis ar fi votat de 34,4% din respondenţii sondajului.

Călin Popescu Tăriceanu l-ar urma cu 15.4% intenţie de vot. Tăriceanu a cunoscut o creştere a intenţiei de vot cu 2,5% faţă de luna trecută.

Pe locul al treilea ca intenţie de vot s-ar situa Victor Ponta – 13.2% iar pe locul 4 Dacian Cioloş, cu 10.9%. Ambii sunt pe un trend crescător. Liviu Dragnea, actualul șef al PSD, ar avea 6% sin intențiile de vot.

Potrivit sondajului PSD se menţine în continuare pe locul întâi în topul preferinţelor electorale ale românilor.

Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre români ar vota cu PSD. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente se află Partidul Naţional Liberal, cu 15,2%.

ALDE a înregistrat o creştere spectaculoasă la 9,2% de la 6,3%, în timp ce PLUS, formaţiune condusă de Dacian Cioloş are 6,1%. Un procent de peste 5% ar avea şi Pro România lui Victor Ponta.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei. Respondenţii au fost selectaţi aleator de către calculator, prin generarea automată de numere de telefon.

Pentru acest studiu au fost intervievate 1011 persoane cu vârste de 18 ani şi peste; Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3.1%.

Sursa adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here