Acasă Nova TV

Încă 4 cazuri noi de gripă confirmate la Sibiu

296
Gripa și răcelile de sezon

Patru cazuri noi de gripă au fost confirmate la Sibiu.

Astfel, conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu, numărul total al cazurilor a ajuns la zece.

„În cursul săptămânii trecute s-a recoltat în spital o nouă probă pentru detectare de virus gripal, la o femeie de 50 de ani din municipiul Sibiu, internată în secția ATI a SCJU Sibiu, nevaccinată antigripal, cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09.

Proba recoltată în săptămâna 05 de către un medic santinelă a fost pozitivă pentru virusul gripal tip AH1. Bolnava în vârstă de 55 de ani din municipiul Sibiu, este un caz izolat la domiciliu, cu evoluție favorabilă, nevaccinată antigripal.

De asemenea, cele două probe aflate în curs de investigare în cursul spătămânii trecute, au rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1 și AH3. Cele două cazuri sunt copii (feminin 5 ani și masculin 4 ani), colegi de grupă la o grădinița din Sibiu la care a evoluat un focar de gripă cu 5 cazuri, izolate la domiciliu, cu evoluție favorabilă, nevaccinate. Focarul a fost închis cu data de 07.02.2019. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică” a precizat Krisztina Gaal, Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

SITUAŢIA ÎMBOLNĂVIRILOR DE GRIPĂ, sezonul 2018-2019

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.