Acasă Revista Presei

Evaluare psihosomatică pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2019 | Vezi detalii

227
evaluare clasa pregătitoare

Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 pot să urmeze clasa pregătitoare numai după ce trec printr-o evaluare psihosomatică.

Procesul de evaluare psihosomatică durează 20 de minute, se realizează la grădinițele de stat pentru copii înscriși acolo. Totodată se efectuează și la sediile Centrelor de resurse și asistență educațională în cazul celor care urmează o grădiniță privată.

Evaluarea psihosomatică se realizează în perioada 26 februarie – 20 martie 2019, iar rezultatul NU poate să fie contestat.

Părinții trebuie să fie alături de copii în momentul în care se desfășoară această activitate. Trebuie să aibă copia certificatului de naștere, precum și documentul medical care atestă că fiul/fiica este apt pentru școală sau clinic sănătos”, a declarat pentru edupedu.ro profesorul psihopedagog Aurelia Stănculescu, directorul CMBRAE.

Există un chestionar standard în funcție de care psihopedagogul evaluează copiii și care respectă rigorile testelor standardizate, a declarat Aurelia Stănculescu.

Ne intersează dacă copilul are prerechizitele necesare unui parcurs școlar, deci dacă e pregătit pentru școlaritate. Contează partea socioafectivă, comportamentul cognitiv, compartamentul verbal, dar și cel motric. Noi avem 20 de itemi, deci 20 de întrebări. Dacă cel mic a răspuns la 15 întrebări, atunci a trecut testul. Dacă are mai puțini itemi rezolvați de 15, îi recomandăm să mai rămână puțin la grădi.”

Foto: Arhivă / Citește mai mult pe edupedu.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here