Acasă STIL DE VIATA

Aplicația APEL 112 lansată de STS este disponibilă

279
Aplicația APEL 112

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat vineri, 15 februarie, aplicaţia de urgenţă APEL 112 pentru telefoane mobile.

Aplicația APEL 112 permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. În baza acestora, intervenţia agenţiilor specializate (Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi, Salvamont) ar trebui să fie mai rapidă şi mai eficientă, crescând astfel şansele de salvare.

Aplicaţia permite transmiterea localizării apelanţilor 112 atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil, se arată în comunicatul STS.

Acurateţea informaţiilor de localizare depinde de calitatea semnalului GPS, iar precizia poate varia de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri.

La utilizarea butonului „Apelare 112” sau „Transmitere poziţie”, aplicaţia extrage şi transmite informaţiile de localizare asociate telefonului mobil, în format AML (Advanced Mobile Location), către sistemul informatic al 112.

Aceste informaţii vor fi prelucrate şi puse la dispoziţia operatorilor 112 şi a agenţiilor specializate numai în asociere directă cu un apel de urgenţă 112 generat de la numărul de telefon de pe care a fost transmisă informaţia de localizare” mai precizează comunicatul STS.

Aplicaţia APEL 112 este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store, începând de astăzi, 15 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here