Acasă Nova TV

Turneul Regilor Romgaz în perioada 19-21 noiembrie la București și Mediaș

176
Turneul Regilor Romgaz

În perioada 19 – 21 noiembrie 2018 se desfăşoară la Bucureşti şi Mediaş Turneul Regilor Romgaz.

Acesta reuneşte pe lângă participanţii cu un palmares admirabil, tinere speranţe ale şahului, oaspeţi deosebiţi şi un public larg de iubitori ai şahului. Investind în inteligenţă, Romgaz continuă tradiţia începută în anul 2007, odată cu prima ediţie a Turneului Regilor Romgaz, dar mai ales promovează sportul minţii în România.

„Turneul Regilor Romgaz este o manifestare sportivă dintre cele mai apreciate în lume şi recunoscute atât de Federaţia Română de Şah cât şi de către Federaţia Internaţională (FIDE), fiind organizată sub tutela Asociaţiei Clubul Sportiv Elisabeta Polihroniade cu sprijinul Romgaz.

Aflat la Ediția a XII-a în anul 2018, Turneul Regilor Romgaz sărbătorește Centenarul Marii Uniri de la 1918, invitând mari șahiști români din diaspora și din țară să își dispute cele două trofee „Turneul Regilor ROMGAZ” pentru câștigătorul turneului masculin și „In Memoriam Elisabeta Polihroniade” pentru câștigătoarea turneului feminin.

Turneul Regilor Romgaz 2018 masculin îi are ca protagoniști pe GM Liviu Dieter – Nisipeanu, câștigător al medaliei de aur la Campionatul European de Șah, GM Mircea Emilian Pârligras, dublu campion național și care a reprezentat România la opt Olimpiade de Șah, GM Andrei Istrățescu posesor a două titluri de campion național și GM Viorel Iordăchescu, campion național al Republicii Moldova.

În cadrul turneului feminin „In Memoriam Elisabeta Polihroniade”, vor evolua IM Irina Bulmaga, reprezentantă a României în patru Olimpiade de Șah și campioana națională în anul 2018, IM Alina L’Ami, WGM Iozefina Păuleț ambele stabilite în Olanda și WGM Sabina Francesca Foișor, campioana națională a Statelor Unite al Americii în anul 2017.

Turneul Regilor Romgaz 2018 debutează la Bucureşti în data de 19 noiembrie 2018, în cadrul Aulei Universității Politehnice București, cu Conferința de presă începând cu ora 13:30 și Festivitatea de deschidere a Turneului, începând cu ora 14:30. Cu începere de la ora 15:00 va avea loc simultanul susținut de Marele Maestru Florin Gheorghiu, multiplu campion național, Turneul Regilor (șah rapid – 3 runde) și Junior Kings Tournament – Turneu de șah pentru copii cu vârstele cuprinse între 8 și 14 ani.

Ziua de 20 noiembrie 2018 va începe la ora 15:00 cu Turneul Regilor (șah rapid – 3 runde) și un Turneu școlar pe echipe. În 21 noiembrie 2018, începând cu ora 13:00 va avea loc Turneul Regilor (blitz) și un Turneu Studențesc pe echipe. La ora 16:00 va avea loc Festivitatea de premiere a câștigătorilor.

La Mediaș, programul va cuprinde luni, 19 noiembrie, ora 13:00 – Kings Junior online, marți, 20 noiembrie, ora 15:00 – meci online între cei mai buni juniori şahişti din Mediaș şi București, iar miercuri, 21 noiembrie, ora 13:00 – Open Romgaz online (Mediaș-București).

Printre invitații de onoare ai “Turneului Regilor Romgaz 2018” se vor număra Florin Gheorghiu, Mare Maestru și multiplu campion național, Alexader Kostyev – Președintele ISCU (Uniunea Internațională Șahul în Școală) și domnul Sorin Avram Iacoban – Președintele Federației Române de Șah. A XII – a Ediția a Turneului Regilor îl va avea invitat special pe Academicianul Constantin Bălăceanu – Stolnici” se arată într-un comunicat de presă remis de către Romgaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.