Acasă Revista Presei

S-a modificat pragul de suspendare a permisului de conducere

1060
se modifică pragul de suspendare a permisului de conducere.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un amendament la OUG privind circulaţia pe drumurile publice, care modifică pragul de suspendare a permisului de conducere.

Potrivit amendamentului la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a fost adoptat în Comisia juridică, marţi, permisul de conducere se suspendă la acumularea a 45 de puncte şi nu la 15, cum prevede legislaţia în vigoare.

Amendamentul care modifică pragul de suspendare a permisului de conducere poate fi explicat, în primul rând, prin aceea că săptămâna trecută s-a mai adoptat o propunere legislativă cu privire la modificarea cuantumului şi la alte tipuri de contravenţii cu privire la legea privind Codul rutier.

S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic şi al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale. (…) Se ajungea în situaţia în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere.

Atunci am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45, pentru că e în natura umană, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Importat este dacă o facem voit sau nu. Dacă nu o facem cu intenţie şi atunci nu e repetitivă, totuşi conducătorul auto să nu poată fi sancţionat pentru o greşeală, pentru că ştiţi foarte bine, ba mai avem o urgenţă, ba infrastructura nu ne permite, ba suntem în tot felul de timpi în care trebuie să ne încadrăm ca şi şoferi, bineînţeles„, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici.

Sursa Ziua De Cluj

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here