Acasă Transilvania Online

Prima Bancă de Alimente deschisă în Transilvania

349

Prima bancă de alimente din Transilvania a fost lansată la Cluj-Napoca, este a doua după cea din București.

Banca funcţionează după principiile Federaţiei Europeane a Băncilor de Alimente (FEBA), având ca model organizaţiile de profil din Uniunea Europeană. Noua bancă de alimente din Cluj a fost fondată de către Junior Chamber International (JCI), prin proiectul Food Waste Combat, cu susţinerea Lidl România, devenind funcţională din 30 octombrie, anunță Mediafax.

Organizaţia colectează şi livrează gratuit alimente şi produse igienico-sanitare pentru uz personal pentru copii şi adulţi, organizaţiilor guvernamentale care acordă servicii de asistenţă socială unor categorii diverse de grupuri vulnerabile: copiilor cu dizabilităţi sau cu risc de abandon şcolar, tinerilor cu dizabilităţi, bătrânilor nevoiaşi, fetelor mamă, femeilor maltratate, familiilor monoparentale sau numeroase, familiilor defavorizate, imigranţilor, sinistraţilor etc.

Pot dona produse alimentare şi non-alimentare toţi producătorii agroalimentari, distribuitorii din lanţul logistic, hipermarketurile şi supermarketurile, magazinele alimentare, cantinele, restaurantele şi hotelurile care au surplusuri alimentare.

În prezent, Banca din Cluj are o rețea comercială și o cooperativă agricolă ca donatori și aproximativ 11 organizații beneficiare. Până în 2019, urmărește să atragă cât mai mulți furnizori din domeniul alimentar, minimum trei constanți în următorul an și să ajungă la cel puțin 300 de beneficiari recurenți. Echipa poate fi contactată la adresa wastecombat@gmail.com pentru demararea oricărui parteneriat care să ajute banca de alimente (donații în bani ori surplus).

Citește mai mult pe Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here