Acasă Nova TV

Leban cel mai bun câine salvator din țară | Galerie foto

236
Leban

Câinele de căutare-salvare Leban din cadrul ISU Sibiu s-a clasat pe primul loc la camionatul de dresaj al MAI.

În perioada 1 – 5 octombrie, câinele Leban împreună cu conducătorul său, Plt.adj.șef Andrei Constantin din cadrul ISU Sibiu, au participat la „Campionatul de dresaj al câinilor de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne”, ediția a XIV-lea, obținând locul I la categoria Câini de căutare-salvare în mediu urban. Este cea de-a treia ediție a campionatului la care participă câinele de căutare-salvare Leban, la primele două ediții clasându-se pe locul al II-lea.

„Pe parcursul celor 10 ani de viață, câinele Leban a fost alături de pompierii sibieni la intervenții pentru căutarea unor persoane dispărute. De asemenea, efectuează permanent antrenamente și participă la programele de pregătire, împreună cu echipajele de intervenție ale ISU Sibiu, sub coordonarea plt.adj.șef Andrei Constantin. De fiecare dată și-a îndeplinit la fel de bine misiunea încredințată.

Dincolo de performanță, pentru noi, pompierii de la ISU Sibiu, Leban este un suflet și un adevărat camarad, care ne-a umplut inima de mândrie și încântare. Chiar dacă vârsta și starea lui de sănătate ne anunță faptul că se apropie momentul retragerii din activitate, nu-l vom uita și-i vom purta aceeași grijă, bucurându-ne atât cât este posibil de compania lui” se arată într-un comunicat de presă al ISU Sibiu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here