Acasă Sibiu

Sibiu 100 | Bucuria unirii de acum 100 ani adusă în prezent

116

Bucuria unirii de acum 100 ani va fi adusă în prezent.

Centenarul Marii Uniri de la 1918 este sărbătorit la Sibiu printr-un eveniment de amploare, care va avea loc în Piața Mare, pe data de 6 octombrie 2018. Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescuʺ – partener strategic, Continental Automotive Systems – partener principal și al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – producător, organizează evenimentul „Sibiu 100. Centenarul României Mari” cu scopul de a reitera importanța Marii Unirii în istoria noastră recentă și pentru a readuce în atenția comunității rolul important al Sibiului în înfăptuirea acestui act istoric, dar și în zilele de după Unire când în orașul nostru a funcționat Guvernul provizoriu al provinciei.

Un spectacol de video mapping și un DJ Party – Bucuria Marii Uniri adusă în 2018 și prezentată pe gustul tinerilor

După parada militară și cea a porturilor populare, după momentele de pe scenă cu Ansamblul Junii Sibiului, Corul Madrigal și Corul Peda Sonora, bucuria Centenarului unirii cu țara va fi exprimată într-un mod cu care generația tânără va relaționa cu siguranță.

De la ora 20.15 va începe în Piața Mare un spectacol de video mapping prezentat de Les Ateliers Nomad, un studio specializat pe proiecții video în spații publice și pe animație 3D. Imagini realizate cu video proiectoare pe fațada Bisericii Romano-Catolice vor prezenta creativ istoria și dezvoltarea culturală a Sibiului sub titlul “Sibiu, oraș al culturii, oraș al valorilor”.

De la ora 20.30 în Piața Mare sunetul se va transforma în muzică electronică. Primăria Sibiu și partenerii săi au pregătit publicului un concert de muzică electronică susținut de muzicienii de la Nopame și de DJ Adrian Eftimie, un binecunoscut DJ în lumea radio și a cluburilor de gen. Concertul se va încheia la ora 23.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.