Acasă Sibiu

VIDEO Autocar blocat în Păltiniș | 46 de copii evacuați de unități ISU

375
46 de copii blocati in autocar

Un autocar în care se aflau 46 de copii a rămas blocat miercuri seara în zona Arka Park din staţiunea Păltiniş, din cauza zăpezii care măsoară la staţia meteo 11 centimetri, a anunţat ISU Sibiu.

Autocar cu 46 de copii, blocat din cauza zăpezii, zona Arka Park, Păltiniş. Intervin 3 autospeciale ale ISU Sibiu pentru a transporta persoanele la cabana la care trebuiau să ajungă. Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu jandarmii montani, angajaţi ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei Sibiu şi Salvamont Sibiu„, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu.

Cei 46 de copii din clasele 5-8 erau însoțiți de 6 adulți, toți din Dâmbovița. Aceștia erau în excursie, în cadrul programului Școala Altfel, a anunțat Jandarmeria Română, pe pagina de facebook. Cu toții au fost transportați în siguranță de către forțele implicate, la cabana Alpin din Păltiniș.

Potrivit uneia dintre profesoare, autocarul s-a blocat în jurul orei 17:00, șoferul trăgând pe dreapta întrucât nu mai putea să urce. După ce au realizat că așteptarea face mai mult rău și nu se mai pot debloca din zăpadă, au decis să sune la 112.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here