Acasă Revista Presei

Angajări dintre cele mai interesante la monopolul de stat Transgaz

2566
transgaz amendată - Rusia a invadat Ucraina

Angajări dintre cele mai interesante la monopolul de stat Transgaz.

Ion Sterian este, de anul trecut, director general Transgaz, monopolul transportului de gaz din România. Anterior, era președintele CA al companiei și, în paralel, director tehnic la RA-APPS. A renunțat, în cele din urmă, la funcția de la Regia de protocol a statului. Tot anul trecut, Vasilica Grăjdan a fost angajată la Transgaz în funcția de director la Direcția de planificare și organizare resurse. Grăjdan lucra anterior la Enel și este soția lui Marius Grăjdan, directorul RA-APPS și fostul superior ierarhic al lui Sterian.

Potrivit declarației sale de avere, Vasilica Grăjdan a încasat anul trecut un salariu cumulat, de la Enel și Transgaz, de 146.000 lei, mai mult decât soțul său, căruia funcția de director al RA-APPS nu i-a adus decât puțin peste 120.000 lei.

Cristian Ambrozi era, până anul trecut, director în cadrul sucursalei Triumf a RA-APPS. S-a mutat la Transgaz, pe o funcție de şef birou, departamentul nefiind precizat în declarația sa de avere. De la Regie și Transgaz a încasat peste 60.000 lei ca salariu, anul trecut.

Brașoveanul Tudor Alexandru Duțu s-a angajat la Transgaz în 2015, în postul de consilier al directorului general, Petru Văduva, pe atunci. Avea un salariu de peste 2.000 euro – echivalent în lei. În acea perioadă, președintele ANRM era Gheorghe Duțu, tatăl său, numit în funcție de fostul premier Victor Ponta. Între timp, Duțu junior a ajuns șeful reprezentanței Transgaz de la Chișinău, funcție importantă, întrucât compania românească este implicată activ în piața de gaze a vecinilor, cumpărând recent Veldmoldgaz, operatorul gazoductului Iași – Ungheni.

Gheorghe Duțu nu mai este șeful ANRM. Fiul său încasează salariu de la Transgaz de 180.000 lei pe an, dar mai are și alte venituri, potrivit declarației de avere, fiind administrator special la Departamentul pentru privatizare și administrarea participării statului din subordinea Ministerul Economiei, dar și consilier local la Primăria Brașov. Are mai multe mașini, case și terenuri. Anul trecut, Nicoleta Nicolicea, soția membrului marcant PSD Eugen Nicolicea, era angajată ca șef de serviciu la Transgaz.

Citește mai mult pe: cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. A ajuns o companie puternica,Transgaz-ul pe mana hienelor nesatule de la Bucuresti! Mare pericol! Ce cauta nevasta cretinului si scarbosului imputit Nicolicea aici? Dar ceilalti culdusi,bisnitari si interlopi la compania asta? Cati din bisnitarii astia au habar de transportul gazelor? Numai cu batele mai scapam de talharii si puscariasii de la Bucuresti!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.