Acasă Revista Presei

Proiect Ministerul Transporturilor | Roviniete mai scumpe pentru unele vehicule

399
roviniete mai scumpe - achiziția rovinietei

Proprietarii de vehicule între 3,5 și 12 tone vor plăti mai mult pentru roviniete, arată un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Conform hotnews.ro, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România estimează că vor fi afectați peste 30.000 de utilizatori.

Transportatorii vor trebui să plătească tarife de rovinietă pentru o zi de 12 euro, în creștere cu 33% de la 9 euro pentru vehiculele de și peste 12 t (cu maximum 3 axe, inclusiv), cu 71,42% de la 7 euro pentru vehiculele între 7,5 – 12 t și în urcare cu 200% de la 4 euro la 12 euro pentru vehiculele între 3,5 – 7,5t.

Cele peste 100.000 de autovehicule de transport marfă de peste 12 t (categoria F), vor plăti 12 euro în loc de 11 euro la vinieta de o zi, iar pentru rovinieta de 30 zile această categorie de autovehicule va plăti cu 5 euro în plus, de la 55 la 60 de euro”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri.

Proiectul publicat nu vizează nicio modificare pentru valorile rovinietelor pentru autoturisme (categoria A) și nici pentru autovehiculele de transport persoane, indiferent de numărul de locuri – sub sau peste 23 locuri (categoriile G și H).

Citeşte mai mult pe hotnews.ro

Articolul precedentProiecte utile pentru satul aparținător Ighișu Nou
Articolul următorO nouă demisie în Consiliul Local Mediaș | Alec Rusanda pleacă și din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.