Acasă Revista Presei

DECIZIE Valabilitatea autorizaţiei de mediu nu mai este limitată în timp

215
valabilitatea autorizaţiei de mediu

Guvernul a adoptat, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care valabilitatea autorizaţiei de mediu şi a autorizaţiei integrate de mediu nu mai este limitată în timp.

Conform Ministerului Mediului, valabilitatea autorizaţiei va fi determinată de constanţa funcţionării activităţilor economice la parametrii iniţiali, cu aplicarea unei vize anuale de către autoritatea de mediu.

Decizia a fost luată în condiţiile în care actele de reglementare de mediu emise au valabilitate de 5 ani, respectiv de 10 ani.

Eliminarea valabilităţii actelor de reglementare reduce, considerabil, birocraţia şi vine în sprijinul operatorilor economici, care vor avea posibilitatea realizării propriei evaluări în ceea ce priveşte conformarea activităţii la condiţiile de mediu. Totodată, aplicarea vizei anuale va creşte eficienţa şi va simplifica activitatea de control al conformării activităţilor economice la condiţiile de mediu, constituind o garanţie în plus a respectării legislaţiei în domeniu, în beneficiul sănătăţii cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată astăzi aduce modificări în ceea ce priveşte regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice şi Legii nr. 59/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

Sursa; Digi24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here