Acasă Nova TV

Interes ridicat pentru Mediaș Cetate Medievală ediția 2018 | VIDEO

437
cetate medievală

Cea de-a paisprezecea ediție a Festivalului Mediaș Cetate Medievală Târg de Meșteșuguri Vii s-a bucurat de un interes ridicat.

Paradele medievale, demonstrațiile ordinelor cavalerești, animația stradală, atelierele meșteșugărești, concertele pregătire de organizatori au contribuit la succesul deplin al acestui eveniment de tradiție.

De vineri și până duminică, Cetatea Mediașului s-a întors în epoca medievală. Pe străzile orașului au apărut cavalerii și domnițele, săbiile s-au încrucișat, iar atmosfera medieval a fost reinstaurată. Meșteșugarii s-au adunat și de această dată în Piața Regele Ferdinand I și au încântat privirile cu produsele realizate manual.

Nici anul acesta nu au lipsit paradele medievale, iar o noutate pregătită de organizatori a fost parada copiilor. Unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului a fost spectacolul Inimă de trac – Legenda zburătorilor, desfășurat sâmbătă seara pe terenul Clubului Sportiv Școlar Mediaș. Au participat Teutonii Transilvaniei, Ordinul Paladinii de Terra Medies, Vulturii din Țara Călatei, Peregrinii, Grupul Nosa și Zânele Silvane.

În fiecare seară, pe scena din Piața Regele Ferdinand I au avut loc concerte de muzică medievală și nu numai. Printre invitații speciali ai festivalului s-a numărat Trupa Hara.

Foto: Facebook|Mediaș – Anul Centenarului Marii Uniri

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here