Acasă STIL DE VIATA

Reguli noi pentru părinţi la ieşirea din ţară cu copii minori

1379
ieşirea din ţară minori

Ministerul Afacerilor Interne anunţă modificarea prevederilor referitoare la exprimarea unuia dintre părinţi cu privire la ieşirea din ţară a copilului împreună cu celălalt părinte. Modificările au fost adoptate în şedinţa de Guvern din 17 iulie 2018.

Astfel, părintele va avea posibilitatea să îşi exprime o singură dată acordul pentru o perioadă de până la 3 ani şi pentru mai multe călătorii în străinătate. MAI precizează, însă, că părintele va putea să-şi dea acordul ca şi până acum, adică pentru perioade mai scurte sau pentru fiecare călătorie în parte.

De asemenea, tot prin HG adoptată în şedinţa de marţi a fost eliminată şi obligativitatea menţionării scopului călătoriei şi rutei.

Părintele îşi poate revoca acordul în orice moment prin depunea unei petiţii la orice structură de relaţii cu publicul a Poliţiei de Frontieră care, în regim de urgenţă, va introduce o alertă în baza de date şi va informa structurile din punctele de frontieră care nu vor permite ieşirea din ţară a minorului, spune MAI.

În cazul minorilor cu domiciliul sau reşedinţa în statul de destinaţie nu va mai trebui prezentat acordul celuilalt părinte.

Prin modificările prevederilor se introduce şi posibilitatea ca paşaportul simplu electronic să fie expediat la adresa din străinătate indicată de titular sau de persoana care a formulat cererea.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.