Acasă Revista Presei

Fiscul pregăteşte recuperarea datoriilor | Datornicii vor primi notificări la restanțele de 5 ani

677
notificări la restanțele de 5 ani - emailuri false anaf

Fiscul pregăteşte ofensiva contra tuturor celor care au datorii la stat. Din această toamnă, datornicii vor primi notificări pentru restanțele din ultimii 5 ani.

Cei care nu vor achita restanțele, vor fi executaţi silit chiar şi pentru 40 de lei. Aşa vrea statul să adune cât mai mult dintr-o datorie uriaşă, de 15 miliarde de lei, potrivit estimărilor făcute de ministrul Finanţelor, scrie Știrile ProTv.

Trebuie să recuperăm aceşti bani, trebuie să găsim stimulent, cei care achită anul acesta vor primi o reducere când fac plata″, a declarat Eugen Tedorovici, ministrul finanțelor.

Din toamnă, ANAF le va trimite tuturor datornicilor înştiinţări de plată, prin poştă sau online, în cazul celor care au cont pe site-ul instituţiei. Vor avea răgaz să plătească până în martie, anul viitor. Sunt în vizor persoanele care au obţinut venituri din profesii liberale, drepturi de autor, chirii sau arende.

eugen teodorovici notificări restanțele 5 aniConform ministrului Teodorovici „ANAF-ul n-a trimis în ultimii cinci ani decizii de impunere către anumite categorii de persoane„, iar acum se grăbeşte să încaseze ce nu a reuşit în ultimii ani. Datoriile mai vechi de cinci ani se vor prescrie, dacă nu sunt comunicate, iar statul ar putea rămâne cu pagubă.

Cei care vor primi notificări de la ANAF prin poştă vor avea la dispoziţie 60 de zile să-şi achite datoria. În caz contrar, statul va începe să calculeze penalităţi, iar restanţierii cu penalităţi mai mari de 40 de lei vor putea fi executaţi silit.

Întrebat ce se va întâmpla cu persoanele publice, precum oameni de afaceri şi politicieni cu datorii în creştere an de an, Teodorovici nu a avut un răspuns în privinţa felului în care vor fi recuperaţi banii în cazul lor.

Practic, se împrumută cu un cost mai mare decât la bănci, o decizie trebuie luată într-adevăr, legea e aceeaşi pentru toţi că e mai bogat sau mai puţin bogat”, a spus Ministrul Finanțelor.

Sursa: Știrile ProTv

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here