Acasă Nova TV

Mediașul are un Campion Mondial la karate | Foto&Video

1007

Mediașul are un Campion Mondial la karate.

Cătălin Păturan, sportiv de la Clubul Ippon Mediaș a câștigat titlul suprem la categoria -75 kilograme la Campionatul Mondial de Karate WUKF, desfășurat în orașul Dundee din Scoția.

Cătălin Păturan a reprezentat Mediașul și România și a participat la categoriile de Kumite juniori II 15-17 ani individual și echipe. Acesta a reușit să câștige medalia de aur la categoria -75 kilograme și medalia de bronz la categoria Open Weight. Karatistul medieșean a câștigat 9 dintre cele 10 meciuri avute cu sportivi din țări cu tradiție cum ar fi Italia, Slovacia, Portugalia sau Statele Unite ale Americii.

La echipe, acesta a luptat alături de colegii lui de lot, aducând României o medalie de aur la Kumite Shobu Sanbon și o medalie de bronz la Kumite Rotativ. Cătălin Păturan practica Karate-ul de la 7 ani, iar în cadrul Clubului Sportiv Ippon activează de 6 ani. Rezultatele din ultimii ani sunt un mod extraordinar de a-și încheia parcursul la categoria de juniori II, el urmând să împlinească anul viitor 18 ani.

Campionatul Mondial de Karate WUKF a avut loc în perioada 14-17 iunie în orașul Dundee din Scoția. A fost cel mai mare eveniment organizat în istoria federației, în condițiile în care au participat 2281 de sportivi din 41 de țări. Aceștia au fost sprijiniți de 233 de antrenori și 110 arbitri, reprezentând 85 de federații din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here