Acasă Nova TV

Fără penali în funcții publice | USR strânge semnături sâmbătă la Mediaș

Președintele USR, Deputatul Dan Barna și USR Mediaș invită medieșenii să semneze inițiativa  „Fără penali în funcții publice”.

Medieșenii pot semna sâmbătă,16 iunie, între orele 10 – 13, inițiativa „Fără penali în funcții publice”, în Piața Regele Ferdinand I, lângă farmacia mare. Președintele USR, Dan Barna, care este și Deputat de Sibiu, va participa la acțiunea de strâns semnături, organizată de Filiala USR Mediaș, atât în Piața Agroalimentară, de la ora 8:30, cât și în centrul istoric al Mediașului de la ora 10.

„Cetățenii își doresc să semneze pentru <<Fără penali în funcții publice>> și am primit numeroase solicitări, atât eu, cât și colegii mei. Pentru că ne dorim ca fiecare dintre ei să contribuie la strângerea celor 500.000 de semnături la nivel național, le răspundem medieșenilor cu o invitație și organizăm acțiunea de sâmbătă. Acum e momentul să vină să semneze toți cei care vor să contribuie la schimbarea clasei politice din România și să facă un prim pas pentru curățarea acesteia”, a declarat Claudiu Mureșan, Președintele USR Mediaș.

Inițiativă cetățenească

Inițiativa cetățenească are ca scop modificarea articolului 37 din Constituție pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese.

„Invit medieșenii să semneze inițiativa <<Fără penali în funcții publice>>. Cetățenii au semnat în această perioadă cu furie, din cauza ultimei decizii a CCR care subordonează procurorii penalilor, din cauza mitingului PSD, care a fost despre Liviu Dragnea și cei care au prăbușit România, în doar un an și jumătate de la alegeri. Au semnat, însă, și cu multă încredere într-un viitor în care România va fi condusă de oameni cinstiți și competenți. Avem datoria să fim cetățeni responsabili și să ne implicăm acum, mai mult ca niciodată, în schimbarea clasei politice majoritare din România”, precizează Președintele USR Dan Barna.

,,Este nevoie de 500 000 de semnături la nivel național pentru a schimba Constituția astfel încât, niciodată, un penal să nu mai decidă soarta oamenilor cinstiți și să schimbe legile țării. Cei care vor să contribuie pot descărca listele corespunzătoare localității lor de pe  www.farapenali.ro și pot semna împreună cu  familia, prietenii și vecinii. În Mediaș, listele pot fi predate la agenția de turism „Călătorește cu Radu”, de luni până vineri, între orele 9 și17, sau puteți să lăsați un mesaj pe pagina de facebook USR Mediaș și o să fiți contactat” se arată într-un comunicat de presă remis de USR Sibiu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here