Acasă Revista Presei

Furtuna a lăsat un dezastru în județul Alba | Pompierii din Sibiu și Mediaș chemați în ajutor

2428
dezastru în județul alba

Peste 400 de case inundate, 10 persoane evacuate, 3 familii izolate, drumuri și podețe rupte în uma viiturilor care au avut loc, vineri, în județul Alba.

Cele mai afecatet comune din județul Alba sunt Cricău și Bucerdea unde sunte de case au fost inundate și 20 de mașini au fost avariate după ce Valea Bucerzii și Valea Cricăului s-au revărsat. Și la Șard au fost inundate 51 de case.

Pmpierii din cadrul ISU Sibiu au fost chemați să intervină în ajutorul cetățenilor afectați din județul vecin, Alba. Pentru evacuarea apei din gospodăriile locuitorilor localității Sard, au fost deplasați 18 pompieri cu autospeciale și mijloace de intervenție. Pompierii din Mediaș contribuie cu două motopompe.

 

Vineri, pe raza județului Alba s-au manifestat fenomene meteo periculoase, averse de 35-40 l/mp însoțite de rafale de vant, grindină, care au provocat revărsări de pe versanți, creșteri rapide ale debitelor rîurilor și deversări ale albiilor sau canalizărilor în municipiul Alba Iulia, Municipiul Blaj, Comuna Ighiu (satele Șard, Ighiu, Bucerdea, Țelna), comuna Cricău, inundații ale gospodăriilor, colmatări de poduri, podețe, blocare de persoane în locuințe, anunță alba24.ro.

Oamenii din Bucereda Vinoasă și Cricău trec printr-un adevărat coșmar. Viitura le-a distrus gospodăriile, le-a luat pe sus mașinile și le-a „înghițit” pământurile. Imaginile suprinse după furtuna devastatoare de vineri sunt de-a dreptul șocante.

În satul Cricău zeci de case au fost inundate, mașinile au fost luate de ape și copacii au fost măturați de pe drum. Apa a adus cu ea bucăți de lemn, bolivani, și bușteni care au rupt podețele și gardurile gospodăriilor.

Judeţul Alba s-a aflat sub Cod Portocaliu de furtună, vineri, după ora 14.00. Apa a ajuns în cantităţi mari în grădinile oamenilor, iar pompierii, efective de la Alba Iulia, Aiud și Sebeș, s-au deplasat la faţa locului pentru a interveni la gospodăriile inundate.

Sursa: alba24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.