Acasă Revista Presei

Tragic Accident în Ungaria | 7 persoane moarte într-un microbuz cu numere de Mureș

13414
Tragic accident Ungaria

Șapte români și-au pierdut viața într-un tragic accident care a avut loc marți seară în Ungaria.

Accidentul, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în județul Mureș, avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe DN4.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a declarat la Digi24 că microbuzul era înmatriculat în județul Mureș și toate cele șapte persoane care au decedat erau pasageri ai microbuzului.

Presa maghiară, citată de Digi 24, vorbeşte despre faptul că microbuzul era atât de distrus în urma accidentului, încât pompierii au fost nevoiţi să taie caroseria ca să-i poată scoate pe pasageri din interior.


Accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive și a unei depășiri neregulamentare, efectuată de șoferul microbuzului care nu s-a asigurat înainte de efectuarea manevrei. El a fost surprins de un camion care venea din sens opus.

Citește mai mult pe Digi 24

Tragic accident Ungaria 3

ACTUALIZARE
Numărul persoanelor decedate în accident a crescut la 9. Conform site-ului Poliției Maghiare, citată de Digi 24, din microbuz au fost scoase două femeie și șapte bărbați, toți decedați. Conform ultimelor informații, șoferul camionului maghiar ar fi rănit.

Tragic accident Ungaria 4

ACTUALIZARE 
Cei 9 români morţi în dezastrul rutier din Ungaria se aflau pe drumul de întoarcere spre casă, atunci când s-a petrecut tragedia. Ar fi fost toţi din acelaşi sat, din Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş.

Este foarte posibil ca toţi cei 9 români se întorceau de la muncă, din Italia.

Conform observator.tv, șoferul se numeşte Petru Kalau şi îl aşteptau 2 copii acasă. Alte 2 persoane, care au putut fi recunoscute şi identidicate, au fiecare 7, respectiv 5 copii în Deaj.

O altă informaţie, încă neconfirmată, privind identitatea unora dintre cei 9 români morţi este că alte 2 persoane ar fi din Agrişteu, tot din judeţul Mureş.

Microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş şi avea numărul de înmatriculare MS-90-ELA.

Potrivit unei înregistrări care circulă pe rețelele de socializare, șoferul microbuzului transmitea live pe Facebook în momentul producerii accidentului.

Se pare că acesta s-a filmat câteva minute în timp ce se afla la volanul autovehicului, iar din înregistrare se poate observa cum șoferul s-a uitat pe telefon în repetate rânduri, după care s-a angajat într-o depășire.

Videoclipul a surprins momentul accidentului în care a fost implicat microbuzul și camionul încărcat cu nisip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here