Acasă Revista Presei

INVESTIGAȚIE | Licitații ale Transgaz ar fi fost trucate

939
Licitații ale Transgaz ar fi fost trucate - Transgaz renunță

Tarifele la gaze plătite de consumatori ar putea scădea, dacă o investigaţie a Consiliului Concurenţei va dovedi că unele licitaţii organizate de Transgaz au fost trucate.

Conform Digi 24, cel mai probabil este vorba de licitații pentru capacitățile de transport ale companiei de stat. Astfel, tarifele ar putea scădea după cum s-a întâmplat și la energia electrică, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Consiliul va finaliza în acest an un caz în care suspectăm că a fost organizat un cartel la licitaţiile Transgaz. Este vorba de companii care deja au fost sancţionate pentru o faptă anterioară similară, tot trucarea unor licitaţii Transgaz – am primit ulterior indicii ale Parchetului care sugerează că acest comportament, aceste carteluri au afectat şi alte licitaţii„, a spus Chiriţoiu, citat de Digi 24.

Consiliul Concurenţei a demarat la finele anului trecut o investigaţie similară în cazul licitaţiilor organizate de Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică.

Acest lucru este deja în orientările emise de Comisia Europeană. Avem orientări ale Comisiei care spun că, atunci când avem un cartel, de obicei preţul licitaţiei creşte cam cu 20%. Acum se lucrează la orientările Comisiei Europene privind modul în care se transferă aceste creşteri la clienţi. Nu putem preciza deocamdată care este impactul asupra preţului final plătit de consumatori„, a arătat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Citește mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.