Acasă Revista Presei

Românii din străinătate care trimit peste 1 000 de euro vizaţi de statul român

729
statul român vrea detalii despre tranzactii

Statul român vrea să știe toate detaliile unei tranzacții de peste 1 000 Euro, în cazul românilor care trimit bani acasă.

O instituţie va fi abilitată de statul român să afle toate datele tranzacţiilor care depăşesc 1.000 de euro între cetăţenii români. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege în acest sena. Acesta prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum 3 zile raportul pentru orice remitere de bani mai mare de 1.000 de euro.

Proiectul de lege promovat de Oficiu pe 31 ianuarie este în dezbatere între instituţiile statului pentru a fi asumat şi trimis în Parlament spre dezbatere şi adoptare, scrie g4media.ro.

Dacă proiectul de lege va fi votat în forma propusă de Oficiul pentru Spălarea Banilor, băncile şi furnizorii de servicii precum Poşta Română, Western Union sau Money Gram vor avea obligaţia să raporteze la Oficiu datele despre orice tranzacţie care depăşeşte echivalentul în lei a 1.000 de euro.

Citește mai mult pe G4Media

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here