Acasă Nova TV

PSD Mediaș blochează atragerea de fonduri europene pentru oraș

2459

PSD Mediaș blochează atragerea de fonduri europene pentru oraș.

Aleșii social-democrați nu au participat la vot în ședința extraordinară de joi după-amiază a Consiliului Local. În cadrul acesteia, au fost și mai multe proiecte de hotărâre necesare pentru ca Mediașul să poată depune cererea de finanțare pentru un proiect cu fonduri europene de aproximativ 10 milioane de Euro care vizează modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric.

Viceprimarul Christine Thellmann a explicat în cadrul unei conferințe de presă că un obiectiv al conducerii Primăriei Mediaș este acela de a atrage fonduri extrabugetare. Concret, municipiul vrea să acceseze bani europeni pentru un proiect care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea rețelei electrice de troleibuz, achiziția de mijloace de transport ecologice, îmbunătățirea infracturii rutiere, dar și un sistem de management inteligent al traficului. Pentru acest lucru era nevoie de aprobarea unor proiecte de hotărâre necesare la depunerea  cererii de finanțare, lucru care nu s-a întâmplat însă, în condițiile în care consilierii locali PSD nu au participat la vot. 

La rândul său, Primarul Gheorghe Roman spune că Mediașul este în situația în care Guvernul PSD taie fonduri de la bugetul orașului prin măsurile sale fiscale, iar în plan local, PSD Mediaș blochează atragerea de fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.