Acasă Revista Presei

Negocierile privind salariul brut 2018 | Expiră termenul oficial

437
termenul limita de negociere salariu

Termenul limită până la care angajatorii şi angajaţii pot negocia salariul brut pe 2018 expiră miercuri, 20 decembrie.

Până acum, doar câteva mari companii au anunţat majorările de venit şi alte câteva că discută cu sindicaliştii. Angajatorii nu sunt obligaţi să crească salariile, ci doar să demareze negocieri, în caz contrar riscând amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei, scrie adevarul.ro. La un eventual control ei trebuie să dovedească începerea negocierilor în  termenul legal.

Toţi angajatorii din România sunt obligaţi să negocieze, până miercuri 20 decembrie, cu angajaţii, nivelul salariului brut pe 2018. Acesta ar trebui să cuprindă pe lângă netul din 2017 şi cuantumul contribuţiilor pe care angajatul trebuie să le plătească către stat.

Dintre cei 580.000 de angajatori, până acum doar câţiva au anunţat că poartă negocieri cu angajaţii sau că au decis, de comun acord cu aceştia, majorarea salariilor de anul viitor. Majoritatea celor care muncesc nu ştiu însă ce venituri vor avea de la 1 ianuarie 2018, deşi termenul de negociere este ca şi expirat.

Kaufland a fost prima companie privată care a anunţat, în această perioadă, că va majora salariile angajaţilor pentru a putea acoperi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Kaufland a anunţat că salariile vor fi majorate la nivelul de 2.800 lei începând cu 1 martie 2018, nu din ianuarie, de când se realizează transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Citeste mai mult pe Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here