Acasă Revista Presei

Gazele naturale mai scumpe de la 1 octombrie

343
gaze naturale

Gazele naturale vor fi mai scumpe la consumatorii casnici, în medie cu 6%. Scumpirea se va produce în al patrulea trimestru al anului, a declarat, marți, Emil Calotă, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), citat de Digi 24.

În acest moment, Comitetul de reglementare de la care am plecat pentru a fi aici, ia în calcul elementele apărute în piața de gaze naturale și impactul pe care costurile cu care operatorii de distribuție și furnizare au venit către noi, a spus Calotă, prezent la Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților, informează Agerpres.ro.

„Propunerile pe care le avem în acest moment în mapă, și pe care colegii mei din Comitetul de reglementare probabil le-au discutat, arată că, pentru trimestrul IV, pentru consumatorii din categoria B1, cei casnici, creșterea medie va fi în jur de 6%”, a subliniat Emil Calotă.

În România, începând cu data de 1 aprilie 2017, prețul de achiziție al gazelor de producție internă a fost liberalizat. Acesta reprezintă doar un element din prețul final plătit de consumatorii casnici, alături de tarifele de transport, distribuție, furnizare și înmagazinare care compun factura consumatorului final.

Sursa Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.